Agenda

We koesteren en bevorderen de beleving van stilte, rust en ruimte in Vlaanderen en Brussel. Bekijk hieronder de evenementen waarbij we de verbindende en verdiepende waarde van stilte onder de aandacht willen brengen.

 

We koesteren en creëren, inspireren en versterken

Ondersteunen

Waerbeke ondersteunt, inspireert en verbindt initiatiefnemers die de kracht van stilte binnenbrengen in de samenleving.

Verbinden

Welkom op onze jaarlijkse conferentie of op één van onze andere activiteiten.

Adviseren

Of kom eens langs in het Waerbekehuis in Waarbeke bij Geraardsbergen waar we je informatie en advies kunnen geven op maat van jouw initiatief.

Projecten

We vertellen je graag over ons lokaal laboproject in het Stiltegebied Dender-Mark.

De missie van Waerbeke ligt vervat in de naam van de organisatie: wij zijn op zoek naar de authentieke, echte (waer) onderstroom (beke), naar dat wat mens en samenleving ten diepste beweegt en bepaalt. We plaatsen als het ware een steen in de rivier waardoor de doorgaans onzichtbare dynamiek, zowel persoonlijk als maatschappelijk, in beeld komt. Bewustwording zien we als voorwaarde voor culturele verandering.

In al onze acties trachten we de verbindende en verdiepende waarde van stilte onder de aandacht te brengen. We inspireren, informeren en sensibiliseren. We bieden onder­steuning aan de brede beweging van stilte-initiatieven. We versterken en initiëren vernieuwende projecten.
We vertalen onze missie naar een visie voor de drie werkvelden waarin we actief zijn: ruimte voor stilte – cultuur van stilte – stilte als creatieve bron.