Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Heerlijk helende stilte

26 oktober • 5:00 pm - 8:00 pm

Boekpresentatie ‘Heerlijk helende stilte’ van Manu Adriaens
‘Stilte is een remedie tegen alle kwalen’, luidt een Joods spreekwoord. Helaas is juist die stilte vandaag steeds meer een zeldzaam goed aan het worden.

Manu Adriaens schreef dit boek voor iedereen die het belang van stilte inziet. Maar het gaat over veel meer dan alleen maar over de afwezigheid van geluid. De auteur heeft het op lichtvoetige toon ook over levenskunst en zingeving, waarbij stilte in haar diverse verschijningsvormen een belangrijke rol speelt. Zo vertelt hij hoe je het al gewoon wat stiller in jezelf kunt maken door aandachtig te ademen. En over de kunst van het zwijgen. En over het wonder van meditatie: het trainen van je geest tijdens windstilte, zodat je een bondgenoot hebt tijdens de stormen in je leven.

Manu Adriaens (1959) werkte in de afgelopen decennia als Vlaams journalist voor allerlei kranten en magazines. Hij is boeddhistisch geïnspireerd en schreef meer dan dertig boeken over uiteenlopende onderwerpen. In Lof der stilte en Vind de boeddha in jezelf! outte hij zich al eerder als een onvoorwaardelijk minnaar van de stilte.

Overige activiteiten Dag van de Stilte 2024

Benieuwd naar de andere activiteiten die georganiseerd worden voor de Dag van de Stilte op 27 oktober 2024? Klik op de knop en bekijk de agenda

Details

Datum:
26 oktober
Tijd:
5:00 pm - 8:00 pm
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Bibliotheek Geraardsbergen
Denderstraat 35
9500, Geraardsbergen, Belgium
+ Google Maps