Header Website 20160311

trefdag

Waerbeke Conferentie 2019 • terugblik

Conferentie19 terugblik websitebanner 

‘Er schuilt wijsheid in de menigte’, schreef een Vlaamse krantencommentator onlangs. Waar zit de wijsheid van het volk? Hoe leren we die kennen?
Niet alleen elders in de wereld, ook in Vlaanderen neemt polarisering toe: mensen worden tegen elkaar opgezet, arm tegen rijk, jong tegen oud, wit tegen gekleurd. In de Denderstreek is deze tendens duidelijk herkenbaar. Op de Waerbeke Conferentie 2019 gingen we op zoek naar wat ons verbindt, ondanks een verschillende kijk op mens en samenleving.
De conferentie werd een ontdekkingsreis die vertrekt vanuit het hart van een stiltegebied. Op deze trefdag beluisterden we hoe er tussen mensen met verschillende achtergronden opnieuw een dialoog kan ontstaan. Straffe sprekers zetten ons op weg. De filosofie van Waerbeke, van stilte, rust en ruimte vormde een leidraad.

Voor een terugblik op deze en voorbije edities kan je hier terecht (in menu bovenaan rechts 'edities').

Ontvangt u graag informatie over visie en werking van Waerbeke als sociaal-culturele beweging rond stilte, rust en ruimte? De brochure biedt in een notendop overzicht van de vele initiatieven die de organisatie sinds haar opstart nam op diverse maatschappelijke terreinen. Zend een e-mail met naam en adres naar info[at]waerbeke.be.

NIEUWSBRIEF

Regelmatig informeert Waerbeke over de werking van de beweging. Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Please wait

CVBA banner2

Eindbeeld trailer 1692 lr

... en activiteiten via UITdatabank