Waerbeke header zonder titel 2

Lezing Joke Hermsen in Flagey: dinsdag 2 mei

Foto Joke Hermsen webIn haar boeken Stil de tijd en Kairos, een nieuwe bevlogenheid gaat de Nederlandse filosofe Joke Hermsen dieper in op het fenomeen van de tijd. In haar laatste boek vergelijkt ze Chronos – de god van de praktische, meetbare (klok)tijd – met zijn kleinzoon Kairos – de god van ‘het juiste ogenblik’. Hermsen is op dit moment curator van de tentoonstelling Kairos Castle die loopt van 1 april t/m 18 juni in het Kasteel van Gaasbeek. Met deze expo toont zij het Kasteel van Gaasbeek als een plek waar  die verstilde tijd ervaren wordt. Met een aantal kunstenaars gaat zij op zoek naar sporen van deze ‘Kairos-tijd’. Met woord en beeld, klank en kleur zetten ze aan tot bezinning, bezieling en beweging.

In het kader van deze tentoonstelling houdt Joke Hermsen op 2 mei, in samenwerking met Flagey en Waerbeke, een lezing met als titel Pluk de eeuwigheid in het ogenblik. Zij biedt hierin een alternatief bieden voor de verstarring van de maatschappij ten voordele van inspiratie, bevlogenheid, enthousiasme en een nieuw begin.

De expo Kairos Castle ligt in het verlengde van In Between, het belevingsparcours dat Waerbeke in samenwerking met het Kasteel van Gaasbeek en het Agentschap voor Natuur en Bos in 2013 realiseerde.

waar? Flagey, Studio 1, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel | wanneer? dinsdag 2 mei om 20.15 u. | tickets? €11, reductietarief €9, te koop op www.flagey.be